Gaggia

 

Gaggia Milano ESPRESSO machines  is de meest bekende Italiaanse fabrikant van espresso machines voor professionele toepassing en voor huishoudelijk gebruik.

Gaggia verhaalt een geschiedenis in product-ontwikkeling van meer dan 70 jaar in het kielzog van moderne technologische ontwikkelingen en Italiaans design. De briljante ingeving in 1938 was om stoomdruk te gebruiken om heet water door fijn gemalen koffie te persen om zo alle aroma en geuren te onttrekken en tevens te zorgen voor een rijke crèma laag. Achille Gaggia richtte in 1948 het bedrijf op wat heden ten dage nog steeds bestaat in Milaan.

De commerciële doorbraak ontstond eveneens in 1948 toen Achille een nieuw patent aanvroeg . Hij introduceerde een veer in een handel-aangestuurde zuiger. De veer voorzag in de druk dat het water door de de koffie perste in een korte tijd: 15 seconden voor een klein zwarte koffie.

Speciaal in de USA werd Gaggia een onderdeel van de jaren 50 stijl. “La dolca vita” begon met het drinken van een echte espresso in de morgen in de beroemde bar Motta in Milaan, in de koffiebar Via Veneto in Rome of in de prominente bar Sirocci in Londen. Gaggia koffiemachines zijn steeds gemoderniseerd gedurende de afgelopen jaren tot Achille een weg had gevonden om een kleine espressomachine te maken voor thuisgebruik en die in staat was een echte espresso te maken met een crèma laagje.

Gaggia werd opgericht voor de productie van handgemaakte koffiemachines voor professioneel gebruik in de Horeca. “Total handmade” is tot op heden steeds de diep gewortelde kern in de traditie van het maken van professionele machines. In de jaren 50 werd het Italiaanse design steeds meer opgenomen in het hedendaagse leven. Ook de Gaggia koffiemachines met het uitzonderlijke ontwerp waren spoedig te zien in de beste bars van de USA, Europa en Engeland.

In 1952 werd de Gilda geïntroduceerd. Het was de eerste poging om een espresso machine voor thuisgebruik te maken maar belangrijker was dat het de eerste stap was naar een industriële massa productie. In 1977 begon Gaggia met industriële massa productie met het debuut van de Baby Gaggia wat al gauw de best verkochte espresso machine werd en een status symbool.

 

Gaggia machines zijn verder ontwikkeld tot de moderne uitvoeringen die je heden ten dage ziet.


Gaggia Classic Pro Design

 

De populaire handbediende espressomachine die alles heeft wat u mag verwachten om een echte Italiaanse espresso, koffie of cappuccino te maken.

 

Zwaar verchroomde messing koffie groep en filter drager zorgt voor een stabiele temperatuur gedurende het koffiezet proces.  De machine is voorzien van een magneet bediende druk aflaat klep die de druk van de boiler haalt direct na het zetten van een espresso of een koffie. De overdruk ontlast zich nu via deze klep en via een pijpje in de Drip Tray.  Dit zorgt er voor dat de koffie residu droog achter blijft en verhindert nadruppelen en aldus is de filterdrager makkelijker schoon te maken of af te kloppen.

 

De nieuwe Classic Pro design is voorzien van een traditionele Alu legering boiler voor de opwekking van heet water voor de koffie of voor stoom. Deze boiler wordt aan de buitenkant verwarmd door verwarming elementen. Het voordeel is dat de binnenkant minder snel verkalkt als deze voorzien zou zijn van een verwarming element in de boiler zelf. De Alu legering is beter warmte geleidend dan brons , messing of koper en is speciaal ontwikkeld voor de voedsel industrie.

De pomp heeft onder normale omstandigheden een druk nodig van ca. 11 bar om het water door de koffie te persen. De pomp zelf is geschikt voor een druk van 15 bar.

 

De Classic is voorzien van een traditionele stoom pijpje met 2 stoomgaatjes als ook gemonteerd op een professionele Horeca machine.

 

De behuizing is voorzien van 3 tuimel schakelaars voor koffie, aan-uit en stoom.Deze nieuwe Classic is verbeterd qua design. Nieuwe behuizing zodat het water niveau makkelijker zichtbaar is. De Drip tray is gemoderniseerd  en het geheel is nu voorzien een Iconic filter drager  ( gewicht 0,5 kg ) met het  logo van Gaggia (G) .

Volgens de EU voorschriften  is de Classic voorzien van een voeding die na 20 minuten het apparaat terug zet van vol vermogen 1200 watt naar een wachtstand met een stroomgebruik van ca. 1 watt.

In de doos treft u 3 filter bakjes aan. 1 Crema Perfetta filter voor 1 of 2 kopjes en 2 traditionele filter bakjes.

Professional look: Satijn geborstelde Inox 18-10 buiten mantel.

Made in Italy.

 

 • Traditional Boiler
 • Capaciteit waterreservoir  2,1 L
 • Pompdruk 15 bar
 • Driewegklep systeem
 • Vermogen: 220 Volt-50 Hz -1200 watt
 • Massief messing filterhouder ( piston ) en groep
 • Professionele stoom pijpje met 2 uitlaat gaatjes.
 • Gewicht 7,27 kilo
 • Body work: Geborsteld roestvast staal
 • 3 tuimel bediening schakelaars
 • Accessoires: Doseer lepeltje voor losse koffie en een tamper
 • HxBxD= 38x23x24 cm
Gift box 32x27x45 cm Gewicht 8 kg

€ 449,00

 • Beschikbaar
 • Lever tijd: 1-5 days